Offices | Currently Browsing: USA
Structure Tone Projects - Red Hat Boston Office
Structure Tone is a global leader in construction management and general contracting services with offices located in the US, UK, and Ireland. Founded in 1971, the company is among the world’s top twenty construction companies worldwide, responsible for more than $3.5B in annual construction volume.
31247
projects-template-default,single,single-projects,postid-31247,mkd-core-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,onyx child-child-ver-1.0.0,onyx-ver-1.4.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_470,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
IA_Red-Hat_Boston_Robert-Benson-(26)_web
IA_Red-Hat_Boston_Robert-Benson-(24)_Web
IA_Red-Hat_Boston_Robert-Benson-(22)_web
IA_Red-Hat_Boston_Benson-(30)_web
IA_Red-Hat_Boston_Robert-Benson-(10)_web
project

Red Hat

Red Hat opened its new 40,000-square-foot space in Boston’s Innovation District to house their flagship Executive Briefing Center and Open Innovation Labs, their first on the East Coast. The impetus for the project was Red Hat’s recognition that their workforce and customers were changing, and they needed a more modern facility to address that change.

As a former Necco candy manufacturing plant, renovating the 150-year-old building included blending original features, such as the brick-and-beam construction, with ultra-modern technology, including dozens of touch screen monitors and connected collaboration systems throughout the space.

The design called for preserving much of the building’s historic character, which required a good deal of new steel and “sistering” of new and old beams for additional bracing. Complicating matters was the older building’s limited freight elevators to move materials and equipment up to the office’s location on the building’s third and fourth floors. The team solved the issue by removing windows to hoist those materials up as needed.

Sound attenuation of the open office in a building made of brick and wood posed another challenge. The project team used several different practices to mitigate the sound reverberation throughout the space such as acoustical spray, sound masking, and “floating” floors where the wood was installed over gypcrete and a padding substrate.

To accommodate the master touch screen technology “ecosystem” of the space, our team neatly organized the cabling to run between exposed ceilings and inaccessible hard ceilings as well as connect multiple IDF closets. The team also worked very closely with the A/V designers to adjust their system designs for the most effective and efficient constructability.

Now this innovative technology firm has a modern, technology-rich space to match, one that both attracts top-notch talent and provides customers with an impressive experience.

 

© Robert Benson Photography

Client

Red Hat

Location

300 A Street
Boston, MA

Sf

40,000

Architect

IA Interior Architects

Project Engineer

AKF Engineers

Owner's Rep

Colliers International

Leasing Agent

CBRE

Contract Type

CM

Award

IFMA Boston People’s Choice ENR New England’s Best Project

related projects